Műtéti eljárások

 

Inkontinencia kezelése

Vizelettartási panaszok, inkontinencia kezelésére, kialakulásának megelőzésére alkalmazott CO2 frakcionált lézerkezelés. Vizelettartási problémák esetén köhögéskor, tüsszentéskor, lépcsőn járáskor, futáskor, fizikai terheléskor vizeletcsepegés jelentkezik. Az inkontinencia lézerkezelése során a kollagén rostok újraképződése megerősíti, alátámasztja a hólyagalapot, visszaalakítva a megváltozott anatómiai helyeztet, ami a vizeletvesztéshez vezetett.
A frakcionált CO2 lézerkezelés az arra alkalmas pácienseken javítja a hüvelyfal tónusát és rugalmasságát, serkenti  a hüvelyfalban az új szövet keletkezését.

 

in1

Inkontinentia műtéte 90 fokos lézerfejjel

 

in2

Műtét utáni állapot

 

Hüvelyszűkítő kezelés  /  kisajak és nagyajak rejuvenatio

Többszöri szülések után gyakori probléma, hogy a hüvelyfal elveszíti  rugalmasságát, kitágul, falának rugalmassága, feszessége csökken. A szexuális aktus örömteli megélése is jelentős mértékben változik. Az ellazult hüvely szindróma / VRS / kezelésére alkalmazott CO2 frakcionált lézer beavatkozás (hüvelyszűkítés) fájdalom és sebészeti műtéti beavatkozás nélkül elvégezhető / 1. ábra /.  A lézeres kezelés hatására megnő a hüvely izomzatának tónusa és erőssége, csökken a hüvely külső és belső átmérője / 2. ábra /. A kezelés eredményeképpen a páciensek szexuális élete jelentős mértékben javul.

 

sz1

1. ábra    Hüvelyszűkítő műtét 360 fokos lézerfejjel

 

sz2

2. ábra   Műtét utáni állapot

 

sz3

Kisajak rejuvenatio

Hüvelyszárazság kezelése

A menopausa utáni hüvelyfal sorvadás, elvékonyodás következményei az égő, viszkető érzés gyulladás nélkül, a hüvelyszárazság, valamint az intim érintkezés kerülése fájdalom jelentkezése miatt. A frakcionált CO2 laser kezelés hatására a hüvelyfal  megvastagodik eredeti állapotának megfelelően / lásd alábbi ábra /, rugalmassága visszatér, javul a váladéktermelés és megszűnnek a fenti panaszok. A fájdalom eltűnésével újra aktívvá válhat az együttlét. A hüvelyszárazság érzése csaknem teljesen megszűnik.

 

h1

A hüvelyfal szövettani vizsgálata, műtét előtt  /  műtét után